Direct Toegang
SEO 100 Puntenplan
headershadow

SEO, doe je zo en zelf

google_seo

Was een leuke dag toch gisteren? Wel ruim over de tijd maar denk ik wel interessant. Wat ik nog wel even aan wilde kaarten bij Facebook is dat je echt de regels moet volgen. Zomaar als bedrijf bedelen om likes, vind facebook niet leuk , zeker met een like win en share actie op de publieke berichten pagina, is not done. Ze straffen je af door je berichten minder te laten zien.  Jij denkt dan wel dat al je fans je bericht krijgen, maar niets is minder waar. Ook als bedrijf een persoonlijk profiel gebruiken is uiteindelijk einde oefening. Herinner je je nog het beeld van de penquin. Dat was een profiel in Engeland waar duizenden kindjes fan van waren. Profiel is uiteindelijk verwijderd omdat er een bedrijf achter zat. Dus keep in mind the rules of Facebook.

SEO, Search Engine Optimization

Je website optimaliseren voor Google is een gratis vorm van Online Marketing, die je zelf kunt leren.  SEO hoort bij een goede content marketing strategie. Pff veel vakjargon hoor ik daar aan de andere kant van de computer. Maar valt best mee hoor. Zal het je uitleggen.

Google houd van.

Veel websites en webshops zijn statisch. Daar bedoel ik mee er word eens bij de geboorte van zo’n site aandacht geschonken aan de opmaak en wat tekst en op het moment dat de site in de lucht is, basta. Daarbij is het maar te hopen dat de teksten die gebruikt worden uniek zijn, wat bv bij webshops al bijna helemaal niet voorkomt. Wil je op deze manier scoren met je website of shop dan ga je hier flink de fout in. Google houd namelijk van veel informatie, goede unieke informatie en duidelijkheid.

Content Strategie

Een content strategie wil dus niets anders zeggen dat je strategisch nadenkt over de inhoud van je site en deze inhoud aktief bijhoud.  Dus met blijvende beweging in je website kom je al een stuk verder met Google. Optimaliseer je dan nog eens je inhoud, dan ga je je niche domineren en daar gaan we vandaag verder op in.

Scoren met SEOseo-voor-google

We doelen met dat SEO op de zoekresultaten die Google ons laat zien onder de betaalde aan de bovenkant en aan de linkerkant van de betaalde advertenties aan de rechterzijde. Bij Seo gaat het om inhoud. Inhoud van je site die er toe doet. Goede content over je producten, diensten enz enz.  Vul je site met artikelen die je zelf maakt en zoek naar de keywoorden die voor jou van toepassing zijn.

 

In de dag van de SEA hadden we het al over de keyword planner. In de keyword planner kun je zoeken naar woorden en/of zinnen waar mensen naar zoeken. Zoek die woorden en zinnen die vaak ingetypt worden en ga daar mee aan de slag. En hier komt het echt SEO om de hoek kijken. In deze video zal het allemaal wel iets duidelijker worden.

Toevallig op deze pagina?

Deze pagina is onderdeel van een gratis cursus waarin ik je leer meer klanten aan te trekken voor je bedrijf. Mocht je nu nog niet ingeschreven zijn en wil je toch de cursus volgen klik dan op deze link

Dag 3 van de Gratis Cursus ” hoe trek ik meer klanten aan voor mijn bedrijf”.

0 Reacties op “SEO, doe je zo en zelf

Reageer hieronder

*