Direct Toegang
SEO 100 Puntenplan
headershadow

Scoren op Internet Tips SEO

Checklist: Scoren op Internet Tips SEO

Scoren in de zoekmachines begint bij een goede passende domeinnaam. Mensen zoeken naar iets specifieks. bv een  Schilder in Amsterdam. Als dit in de domeinnaam al naar voren komt is dat punten scoren in de zoekmachine. Dus met de domeinnaam: www.schilderamsterdam.nl scoort u heel hoog en word u beloont met betere posities in de zoekresultaten. U bent dus logisch bezig en daar houd Google van. Naast een goede domeinnaam, waar we het al over gehad hebben, zijn er nog een aantal factoren die er mee spelen. Om u hiermee kennis te laten maken hebben we een checklist gemaakt.

Titel:

Op de eerste pagina is het belangrijk duidelijk te laten merken wat je levert, aan wie je het levert. Je moet opvallend werken. De Titel is dus ook heel belangrijk. Gebruik bij je titel een H1 koptekst zodat deze opvalt. Ook google valt dit op.

Beginnen met een pakkende afbeelding

Teksten lezen is niet de favoriete bezichtheid van iemand die aan het surfen is. De eerste indruk bepaalt of iemand blijft hangen op de site of niet. Om die eerste indruk te krijgen hebben mensen gemiddeld maar een aantal seconden nodig. Heel weinig dus. Een afbeelding kan dus de begin pagina wat op vrolijken wat tot gevolg heeft dat mensen toch even net iets langer door kijken.

Schrijfstijl

De stijl van het schrijven is ook heel belangrijk voor de bezoekers. Als de hoofdpagina er saai uitziet met lange lappen tekst dan vergeet het maar. Hoe alinea’s kort, zeg een zin of 4. Markeer wat woorden met dik gedrukte letters en bebruik tussen koppen H2 en H3. Je moet het zien als een mini boek wat je schrijft. Hoe meer variatie en logica, hoe fijner voor de klant en Google.

Het belangrijkste woord waar je op gevonden wilt worden moet ook een aantal keer echt terugkomen in je tekst. Niet te veel, anders scoor je strafpunten, maar een goed artikel bestaat uit zo’n 300 woorden en daar mag jou zoekwoord toch wel een keer of 6-8 in voorkomen. Als dat  te moeilijk word gebruik synoniemen.

Meta Title en Meta Description

Moeilijke woorden maar ik leg het je uit. Als je een website maakt, dan krijgt deze een naam. Naast de naam geeft google bij de zoekresultaten een titel omschrijving. Dit is de Meta Title. Deze moet u zelf invullen. En is dus wederom zeer belangrijk

meta_title_uitleg

Daaronder nog eens uitleg over de site en wat de klant kan verwachten. De Meta Description Ook dit moet je zelf invoeren. U begrijpt dat als de zoekresultaten getoond gaan worden door Google hier al de zoekende mensen hun keuze moeten maken op basis van deze 2 factoren. Dus denk er goed over na.

meta_description_uitleg

 Je Websitebouwer heeft ook wel wat te doen.

Voor dat je kan beginnen met het vullen van de site heeft natuurlijk de website designer of websitebouwer de kale site al onder handen gehad. Daarin is het verstandig dat hij een aantal dingen voor je al heeft ingesteld. Het is heel belangrijk dat je site logisch word. Wat punt 1 is in de agenda is dat de site zoekmachine vriendelijke URL’s gebruikt , dus niet http://www.overbuurman.nl/sdf984_83489 , maar http://www.overbuurman.nl/seoteksten.html Dit is vaak op te lossen met een plugin. Heel belangrijk dus.

The rest is up to You.

Dit is een beetje de basis van zoekmachine optimalisatie. Ook nog allemaal zelf wel te behappen. Als deze punten goed zijn uitgevoerd zit de pagina logisch in elkaar, ziet google dit ook graag en komt u zeker hoog op. En het kost niet veel, alleen tijd. Laat de site ook niet rusten na dat ie klaar is maar blijf wat nieuws plaatsen, laat eventueel mensen reageren, en plaats je like facebook knop er op. Het helpt allemaal. Hoe meer bezoekers , hoe meer potentiele klanten.

Hopelijk kijkt u nu met een ander oog naar de verschillende websites op het internet en doet u hier u voordeel mee. Leuke sites op het internet over dit onderwerp zijn bv. www.internetmarketinguniversiteit.nl of www.winst.nl en wilt u echt iets leren over SEO dan volg onderstaande links.

of kijkt u liever SEO Video

 

seo-leren-doen met dit Boek Turbo SEO
Turbo SEO E-book

 

Leer de Basis van SEO snel en goedkoop
Leer de basis SEO met dit E-book

0 Reacties op “Scoren op Internet Tips SEO

Reageer hieronder

*