Direct Toegang
SEO 100 Puntenplan
headershadow

Soorten Domeinnamen

generieke domeinnaamGenerieke Domeinnamen zijn veel waard.

Op het internet heb je verschillende soorten domeinnamen. Als eerste hebben we de generieke domeinnamen. Vaak al besproken en vastgelegd en zeer waardevol. Het zijn namen als voetbal.nl, handtas.be en winst.nl . Generiek houd in dat met 1 woord u precies weet wat het betekent en wat u kan verwachten. The Best type Domeinnaam, dus.

Keyword Domeinenkeyword_domeinnaam

Naast de Generieke domeinnamen zijn er de keyword rijke domeinnamen, ook gigantisch interessant.  Deze namen scheppen ook meteen duidelijkheid over de site die er achter schuilt. Het enige nadeel wat ze hebben is dat ze wat langer zijn over het algemeen. Het zijn dus combinaties van woorden. Voorbeelden hier van  zijn bijvoorbeeld: internetmarketinguniversiteit.nl of dansenleren.nl Keyword Domeinnamen hebben ook nog eens het voordeel dat ze goede zaken doen met de robots van de zoekmachines. Snel weet de zoekmachine waar de site over gaat en daarmee scoort u punten. Uw site zal hoger opkomen in Google.

Niet-beschrijvende domeinnamen

Dan zijn we beland bij de niet-beschrijvende domeinnamen. Een niet-beschrijvende domeinnaam is bijvoorbeeld Ebay.nl of Ikea.nl In eerste instantie zegt de site naam niets over de betekenis van de website. Weet je van oorsprong niet wat er bij de Ikea te halen valt dan ga je daar niet op zoeken en zal het ook niet de keuze zijn om daar eens op de site te gaan kijken. Dit soort domeinnamen vallen vaak onder een merk.

Bekendheid krijgen ze op een andere manier. Voor de kleine en middelgrote ondernemers dus minder interessant. Tenzij je de staatsloterij gewonnen hebt en een gigantisch marketingbudget hebt. Super voorbeeld hiervan is natuurlijk Zalando. Deze firma was 2 jaar geleden compleet onbekend en door hun marketing strategie nu niet meer weg te denken voor de vrouwtjes.

generieke-domeinnaam

Half beschrijvende domeinnamen

Het woord zegt het al, halfbeschrijvende domeinnamen, deze beschrijven het doel van de site voor de helft. 50% om 50%. Het tweede deel van de naam word dan vaak gebruikt om de naam pakkend te maken. Pakkend omdat het dan goed blijft hangen in het menselijk brein. Denk bijvoorbeeld aan PayPro.nl. Dit is een affiliate- en betaalsysteem  en in de domeinnaam kun je meteen al zien dat het om een betaalsysteem gaat. Al is het is niet 100% helder, toch is het wel een heel mooie naam. Best iets om over na te denken dus.

Beschrijvende Domeinen

Een weer heel waardevolle type domeinnaam is de beschrijvende. De beschrijvende domeinnaam lijkt op de Keyword versie. Denk bijvoorbeeld aan autotekoop.nl. Als je naar Google gaat en je zoekt op ‘auto te koop’, dan staat we autotekoop.nl strak op nummer 1. Hierdoor krijgt deze website ook gigantisch veel bezoekers en scoort hij hoog in de zoekmachines. Dus beschrijvende domeinnamen hebben echt veel waarde. Het mooie eraan is dat deze soort nog wel vaak te verkrijgen is.

0 Reacties op “Soorten Domeinnamen

Reageer hieronder

*