Direct Toegang
SEO 100 Puntenplan
headershadow

Geschiedenis Nederlandse Providers

geschiedenis-wiener-cybernetics-www-uitvinder-overbuurmanInternet in NL en BE is nog niet zo oud,maar gaat als een razende.

Hoewel NLNet in 1989 de eerste was die aan bedrijven lokale dial-in faciliteiten bood, nam Hack-Tic in 1993 het initiatief om XS4ALL, de eerste publieke internetprovider van Nederland, op te richten. Op 1 mei 1993 ging XS4ALL open voor het publiek. Vele studenten die tot nog toe alleen via academische netwerken toegang tot internet hadden, maar ook andere pc-enthousiastelingen als “hackers, phone-phreaks, programmeurs en cyberpunks” sloten zich aan.
Op 15 januari 1994 volgde De Digitale Stad Amsterdam. Deze gebruikte servers waar je met je modem vanuit heel Nederland naar toe kon bellen (interlokaal tarief dus). Het mooie van DDS was dat het geheel gratis was en vanaf het begin een postbus ter beschikking stelde waarmee je kon e-mailen. Natuurlijk ging dat met behulp van het programma Pine. In datzelfde jaar begon Bart Internet Services met het aanbieden van commerciële toegang.

zakendoen-over-heel-de-wereld-via-internet
Op 1 januari 1996 begon VuurWerk Internet met het aanbieden van webhosting en domeinnaamregistratie. Als lokkertje plaatste VuurWerk Internet (een gekraakte) cdfoongids van KPN online. Het online telefoonboek ‘Webtel’ werd al snel een groot succes, en een rechtszaak volgde waarin KPN Telecom Webtel verbood. De naam VuurWerk was toen al gevestigd. In de periode tussen 1996 en 1999 groeide het bedrijf uit tot de grootste webhostingprovider van de Benelux met een marktaandeel van 12% en ruim 65000 gehoste websites en domeinnamen. Versatel nam VuurWerk Internet over in 1999.

 

bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Geschiedenis_van_het_internet_in_Nederland

0 Reacties op “Geschiedenis Nederlandse Providers

Reageer hieronder

*