Direct Toegang
SEO 100 Puntenplan
headershadow

DNS.be Beheerder Belgische .be domeinnamen

dns-logo-beheerder-.be-extensies-overbuurmanDNS.be, een vereniging zonder winstoogmerk, werd in 1999 opgericht door ISPA, Agoria en BELTUG. Onze missie bestaat in het registreren van .be-domeinnamen, het toegankelijker maken van het internet en het aanmoedigen van het gebruik ervan.

belgie-landkaart-gekleurd

belgie-landkaart

Tot in 1994 werden er 129 namen geregistreerd. Vanaf dan is het aantal fors gestegen. Op vraag van Pierre Verbaeten, werd de verantwoordelijkheid voor het registreren van de domeinnamen voor .be overgedragen aan DNS.be, een vereniging zonder winstoogmerk, die speciaal hiervoor op 2 februari 1999 werd opgericht (statuten). De effectieve overdracht vond plaats op 1 januari 2000.

Aanvankelijk was het verkrijgen van een domeinnaam gekoppeld aan een aantal strikte regels. Zo moest de naam bijvoorbeeld overeenkomen met de naam van het bedrijf, een merknaam of handelsnaam. Bovendien konden enkel bedrijven een domeinnaam laten registreren. De regels hebben in de loop der jaren verschillende wijzigingen ondergaan, in functie van de externe factoren.

 

Tot nu toe zijn er 1.243.662 .be domeinnamen geregistreerd.

0 Reacties op “DNS.be Beheerder Belgische .be domeinnamen

Reageer hieronder

*