Direct Toegang
SEO 100 Puntenplan
headershadow

Het begon met een unieke kans voor iedereen maar…

rat-race

De unieke kans

Zekerheid doen we het daarvoor?

Werken voor een baas heeft altijd als voordeel gehad dan je rust van inkomen had, ritme en tijdsindeling. Maar in deze tijden, is werken voor een baas ook geen vastigheid meer. We zien het aan de vele ontslagen die er vallen en aan de grote hoeveelheden werkelozen momenteel.

Het aparte is dat nu juist dat je je veilig moet voelen als je werk hebt en dat de overheid je als werknemer zou moeten beschermen en steunen. Maar niets is minder waar. Regels voor ontslag worden maar versoepeld en makkelijker gemaakt terwijl de weg voor iemand die ontslagen en noodgedwongen in de ww terecht komt alleen maar korter en strenger word.

We willen onszelf ook niet te kort doen. rat-race

Daarnaast word het leven alleen maar duurder en moeten we overal maar aan mee betalen. Elke prinsjesdag is het maar weer afwachten waar we nu weer op achteruit gaan?  Wat ik wil zeggen, maar absoluut niet wil suggereren is : voel je nu niet teleurgesteld in zijn vorige zinnen, maar trek juist de conclusie dat : als we het goed of beter willen hebben we zelf in aktie moeten komen. Gaan zitten wachten tot de berg naar Mozes zou komen ging toen ook niet op , want Mozes ging naar zelf naar die Berg.

En als we slim zijn gaan we nog verder dan de Berg. Het lot van ons mens ligt in onze eigen handen. Genoegen nemen met wat is er , kan. Maar wat er is word steeds minder.  Waarde van wat we hebben neemt af. Blijven we dan maar voor lief nemen dat we steeds minder hebben ? Ook al worden we ouder, krijgen we kinderen en die kinderen willen we zien opgroeien zonder ook maar iets te hoeven missen. Je wilt immers hun toekomst ook veilig stellen.

Over de Berg

Dus ook al nemen we nu genoegen met wat er is, moeten we toch kijken voor die extra kansen om mee te groeien en juist niet achteruit te gaan.  En die kansen bieden zich vanzelf aan. Kansen komen vanzelf op je pad als je ook bezig bent met het ontwikkelen van ideeën en dromen voor de toekomst. Dat zit nu eenmaal in de mens. Alles heeft te maken met de Mindset.

Ok daar gaat mijn verhaal, ik wilder rechtdoor maar ben nu het bergpad links in geslagen, maar eigenlijk word het nu alleen maar beter, dus als je even mee gaat naar links gaat en de link klikt dan vertel ik vrolijk weer verder. (leuk he interactie)

 

 

 

 

0 Reacties op “Het begon met een unieke kans voor iedereen maar…

Reageer hieronder

*