Direct Toegang
SEO 100 Puntenplan
headershadow

Adverteren in Google, SEA of SEM

 google-adwordsAdverteren in Google.

Vandaag gaan we het hebben over SEA Search engine advertising/SEM Search Engine Marketing. Of in het nederlands Adverteren via de zoekmachines. Ik praat over zoekmachines in meervoud, maar eigenlijk is dat een beetje overbodig. In Nederland is de nr 1 zoekmachine absoluut Google. Google is de king hier in Nederland. Hun zoekapps zitten bijna overal geïntegreerd en de google.com of google.nl is bijna van iedere browser de startpagina. Dus echt 95% van de Nederlanders op het internet gebruikt google. We gaan het dus hebben over adverteren in Google.

 Google searchgoogle zoek

Als je nu bij google gaat zoeken. Dan geeft google je binnen een paar seconden een pagina’s vol met resultaten. Het feit is dat men echt niet al die pagina’s gaat bekijken, nee de eerste pagina is het belangrijkst en met een beetje mazzel zal hoogstens pagina 2, en misschien 3 nog bekeken worden. Meer ook echt niet. Op zo’n eerste pagina geeft google je betaalde relevante zoekresultaten en onbetaalde zoekresultaten. Bovenaan de pagina vind je vaak drie resultaten die ook in een licht gekleurd kader staan en aan de rechterzijde vind je een lijst met zoekresultaten. Deze zijn allen betaald. Deze posities worden via Google adwords geveild.

google relevantieOrganisch

De resultaten onder de drie gekleurde zijn organisch. Onbetaald. Waarom Google deze resultaten kiest en waarom de 1 hoger staat dan de ander heeft met veel oorzaken te maken. Daar komen we nog op terug als we verder in de dagen komen. Maar voor vandaag gaan we dus wat centen uitgeven door te adverteren in Google. Hieronder staat de video van dag 2, pak pen en papier er maar bij en zet de telefoon maar even op stil.

Adverteren in Google

Toevallig op deze pagina?

Deze pagina is onderdeel van een gratis cursus waarin ik je leer meer klanten aan te trekken voor je bedrijf. Mocht je nu nog niet ingeschreven zijn en wil je toch de cursus volgen klik dan op deze link

0 Reacties op “Adverteren in Google, SEA of SEM

Reageer hieronder

*