Direct Toegang
SEO 100 Puntenplan
headershadow

Waarom een website

gids-in-boekvormSneltrein die Internet heet

Internet heeft in de afgelopen jaren enorm aan terrein gewonnen. Eigenlijk helemaal absurd, zo snel als dat allemaal gegaan is. Voor een 10-tal jaren geleden was het nog een gadget. Mensen belde in met een modem en alles duurde en duurde maar voor er eindelijk iets op je scherm verscheen. Een adresje van een loodgieter die de ketel moest komen nakijken was vele malen sneller te vinden in de Gouden Gids of de Telefoongids.

Maar ben eerlijk, gebruikt u de gouden gids nog? Of wat dat betreft de gemeentegids of telefoongids? Nou? Ik geloof er niets van want nu ik deze vraag hier stel zit ik me te bedenken:” ik zou niets eens weten of we er wel 1 bezitten en als dat was zou ik niet weten waar hij zou liggen. Nee die tijd is geweest. Aan de ene kant misschien goed, goed voor het milieu zeg maar, scheelt bossen met bomen. Aan de andere kant is het bijna niet meer bij te benen.

Een internetsite is dus ook niet meer weg te denken voor bedrijven, instellingen e.d. We moeten gewoon aanwezig zijn op het world wide web. Allemaal? ja allemaal. Ook al draait uw gehele business op bestaande klanten, domineert u uw markt en heeft u geen nieuwe klanten meer nodig . Mensen worden steeds wijzer, en internet is voor ieder beschikbaar. U gaat dus bestaande klandizie verliezen omdat alles open op straat ligt.  U moet mee. A om uw bestaande klanten te bedienen en B om nieuwe klanten te winnen.

Kosten van een Websitenieuwe-klanten-met-website

Al die moderne techniek, waar u geen verstand van heeft, dat zal best wat kosten voor u als kleiner bedrijf of zzp-er. Zou het dat wel waard zijn?

Tja nog steeds bestaan die vraagtekens op het gebied van internet. Het kan ook heel kostbaar zijn, zeker bij de snelle jongens. Snel een website bouwen, een paar duizend euro verder, dan meteen beginnen met adverteren in google, a la 5 euro per klik, uitgevoerd en beheert door de snelle jongens. Tja inderdaad praktijk voorbeeld. Maar het kan ook anders. U hoeft zich niet af te laten schrikken bij de eerste de beste die binnenloopt op uw kantoor. `Nee natuurlijk niet.

R.O.I.website-levert-meer-op

Laat u goed informeren, kijk eens rond en vraag bij vrienden en bekenden. Een goede site hoeft helemaal niet duur te zijn en met de technieken van tegenwoordig kunt u zelf ook een handje bijdragen. Immers zoals al eerder in de rubriek SEO hebben we al gezegd : Content rules ! Daarbij rekent u eens uit, wat u op dit moment jaarlijks kwijt bent aan promotie? Denk daarbij aan Adverteren, Sponsering, Weggevertjes, Extra korting etc. Dit gaat meestal gepaard met serieuze bedragen, waarbij het erg moeilijk is om het rendement te bepalen.

Uiteraard bekijkt u wat het rendement op investeringen binnen uw onderneming is. Bij het berekenen van de effectiviteit van een website is het erg eenvoudig om het ROI (Rendement on Investment) te berekenen. U heeft direct inzage in het aantal bezoekers en het aantal nieuwe klanten en/of omzet behaald via de website. Daarmee kan het ROI wel eens aanmerkelijk hoger uit komen dan met de traditionele methodes!

0 Reacties op “Waarom een website

Reageer hieronder

*