Direct Toegang
SEO 100 Puntenplan
headershadow

De Basis van uw site Keywords

inhoud-website-bouwBouw een website

Waar moet u beginnen denkt u vast bij, het creƫren van een website. Design, logo, een hoop artikelen schrijven? Nee is het antwoord. Denk simpel, pak pen en papier en schrijf in een aantal minuten de kernwoorden op waar u op gevonden wilt worden. Vraag daarbij ook aan uw omgeving om de lijst aan te vullen. Voer een keyword onderzoek uit en schrijf op die basis het fundament van uw site.

Content koppelen aan relevante zoektermenkeyword-website

Zoekmachines hebben de taak om een rangschikking te maken uit duizenden websites die mogelijk gerelateerd zijn aan de zoekterm van de gebruiker. De bezoeker verwacht van de zoekmachine dat deze de meest relevante websites op een rijtje zet, zodat de door hem gezochte informatie zo snel als mogelijk beschikbaar komt.

Laten we eens net doen alsof er iemand achter een telefonische helpdesk van Google zit, die dat voor u handmatig uit moet pluizen. U snapt het al; daar is geen beginnen aan. Dus hebben zoekmachines een groot aantal factoren vastgesteld die, in relatie tot elkaar, bepalen in hoeverre de inhoud van een website, of beter gezegd van een pagina, relevant is aan de ingetoetste zoekterm. Die serie van factoren en voorwaarden noemen we in deze handleiding ‘algoritmes’. Een algoritme is dus een serie van opdrachten die gegeven wordt om te bepalen op welke plaats in de zoekmachine een bepaalde pagina moet worden getoond.

onderzoek-keywordZoek en gij zult vinden

Want het enige dat u hoeft te doen is ervoor te zorgen dat er op een bepaalde pagina relevante informatie staat en dat u de zoekmachine kunt vertellen wat die informatie precies is. Hiervoor gebruikt u bijvoorbeeld keywords en een paginabeschrijving, maar u houdt ook rekening met de titel van de pagina en u geeft beschrijvingen mee aan eventuele afbeeldingen die op de pagina te zien zijn. Uiteraard nadat u ervoor heeft gezorgd dat de inhoud van uw content absoluut uniek is en als het even kan iets toevoegt aan alle andere informatie die over hetzelfde onderwerp beschikbaar is.

 

Google als ambassadeur

Hmm, misschien toch niet zo eenvoudig. Gelukkig zijn er richtlijnen opgesteld die u niet alleen helpen bij het optimaliseren, maar zelfs bij het opzetten en indelen van uw website. Ik zelf zie een zoekmachine een beetje als woordvoerder van mijn bezoekers. Hecht de zoekmachine te weinig waarde aan een bepaalde pagina op mijn website, dan bekijk ik die tekst en probeer ik na te gaan hoe ik bijvoorbeeld de inhoud kan aanpassen zodat deze meer relevant wordt voor bezoekers.

0 Reacties op “De Basis van uw site Keywords

Reageer hieronder

*