Direct Toegang
SEO 100 Puntenplan
headershadow

Wat is SEO

of kijkt u liever SEO VideoZoekmachine Optimalisatie

Seo staat voor Search Engine optimization . Het optimaliseren van uw Site zodat deze beter scoort en hoger opkomt bij de zoekmachines. Hoe hoger in de lijst hoe eerder de kans dan de zoekende mens, uw site bezoekt. En hoe meer bezoekers hoe meer misschien klanten, verkopen en inschrijvingen. . SEO is een term die hier nauw verband mee houdt is ‘SEM’ wat ‘Search Engine Marketing’ betekent.

Organische Resultaten

Bij SEO is er sprake van het optimaliseren van uw website met als doelstelling zo goed als mogelijk, op relevante termen, te worden gevonden in de organische zoekmachines. Organische zoekresultaten zijn de resultaten die getoond worden aan de linkerkant van de Google pagina. Op de afbeelding hieronder in het blauwe vlak aangegeven met ‘SEO’

SEM

SEM is een vervolg op SEO en gaat een paar stapjes verder. SEM betrekt bij het optimaliseren van de website ook zaken die te maken hebben met uw bedrijfsvoering, zoals doelstellingen die behaald moeten worden, budgettering, doelgroepen, beschikbare advertentie- en promotiemogelijkheden enzovoorts. SEM is dus een uitbreiding op SEO en impliceert in vrijwel alle gevallen een financiële investering in advertenties en andere promotievormen. In Google is SEM met name aan de linkerkant en boven de organische resultaten.
SEO_SEM-uitleg

Leer de Basis van SEO snel en goedkoop

Doe het zelf SEO

Beginnen bij het begin:

SEO is dus uw website op een groot aantal punten aanpassen en verbeteren, (optimaliseren) waarbij met name uw website structuur, het gebruik van relevante termen in uw teksten (keywords) en de wijze waarop u optimaliseert (door alleen te werken met geaccepteerde en aanbevolen technieken) bepalend zijn voor het resultaat. Heeft u al een website dan kunt u deze aanpassen, door stap voor stap de site eens goed onder de loep te nemen, bent u nog nieuw en vers dan kunt u zich het beste meteen een manier van schrijven en bouwen aanleren.

Uitgangspunten bij SEO

Optimaliseer uw website door gebruik te maken van white-hat technieken ( geen sneaky komen ze toch niet achter technieken), waarbij u zorgt voor unieke content (dus niet knippen en plakken van een andere site) die middels een heldere structuur toegankelijk is en waar, zonder gebruik te maken van een overdaad aan keywords, I-frames of al te grote afbeeldingen, uw bezoeker de meest relevante informatie te zien krijgt.  Dus uw klant zoekt en moet een antwoord vinden op zijn vraag. Daarom gaat u beter scoren. Blijf daarnaast uw website optimaliseren, stel op tijd bij en ga voorzichtig om met het linken naar andere websites’.

 

0 Reacties op “Wat is SEO

Reageer hieronder

*